Over ons

Wij helpen families en eigenaars om hun honden tot aangename huishonden op te voeden.

About the dog

Mijn ouders schaften onze eerste hond aan toen ik 5 jaar was en deze hond was mijn beste vriend. Ik deelde alles met hem van mijn bed tot mijn boterhammen en ijsjes. Zo passeerden er nog wat goede vrienden in ons gezin waar ik als enige mee ging wandelen. Van opvoeden had niemand enig idee dus die honden deden maar wat.
En ik moet zeggen dat ik steeds echte gelukstreffers had toen ik zelf aan honden begon. Zonder veel moeite of opvoeding deden ze steevast precies wat ik wilde.

Tot ik Happy, ons Schipperke, zo’n 8 jaar geleden aanschafte. Vanaf dag 1 ontpopte Happy zich tot een zenuwachtig en angstig hondje. Privéles, hondengedragstherapeuten, speciale riempjes, tuigjes, vestjes, zitjes voor in de auto enz. Niets hielp. Wandelen was een echte uitputtingsslag waarbij ik na 100m de handdoek al in de ring wilde gooien…Kortom we raakten de straat nog niet uit.
Toen Happy twee jaar was en ik het bijna opgegeven had met hem zag ik toevallig een aflevering van The Dog Whisperer op tv. Cesar Millan wekte direct mijn interesse met zijn ‘hondenpsychologie’. Zijn motto is ‘Ik train mensen en ik rehabiliteer honden.’

dayone-81-300x212

overons-img

Heel bemoedigend vond ik het te horen dat niet de hond moet veranderen maar jouw aanpak en energie. Ondertussen zijn we 6 jaar verder en is Happy een volwaardig lid van mijn roedel. In die 6 jaar heeft Happy mij heel veel geleerd. Geduld, kalm en assertief zijn, leiderschap, inlevingsvermogen, kennis van hondengedrag en –lichaamstaal , enz.

Zo rijpte bij mij het idee om andere mensen te helpen met mijn opgedane kennis. Een cursus hondengedragstherapie werd gevolgd bij Inge Pauwels op de Toscanzahoeve. Natuurlijk moest ik naar Amerika om les te krijgen van de meester zelf ( Cesar Millan ‘The Dog Whisperer’).
portraits-65-300x200
En nu ben ik er klaar voor om hondeneigenaren te leren dat als je hond in evenwicht is je van een echte vriend kunt genieten.

HEB JE VRAGEN

over hoe about the dog je verder kan helpen?