Testimonials

Ontdek de ervaringen van onze klanten.

Els Bergmans

Sinds 2,5 maand woont Obi bij ons. Obi is een dwergschnauzer, een heerlijk, lief, intelligent hondje. De kinderen zijn 8 en 10 jaar oud en ontzettend blij met het nieuwe gezinslid. Ook mijn man en ik willen genieten van Obi … wij kijken vooral uit naar de wandelingen en het knuffelen ’s avonds in de zetel. We hebben heel wat literatuur geraadpleegd om goed voorbereid aan de puppy training te beginnen. En we zijn dan ook tamelijk consequent aan Obi’s opvoeding begonnen. En al bij al zijn we redelijk tevreden… maar ook niet helemaal.

We merkten toch ‘een eigen willetje’ dat vooral storend is bij het wandelen (strakke lijn). Net op het moment dat ik me erbij had neergelegd dat dit vermoedelijk pas vanaf het eerste jaar goed zou gaan, is Vera bij ons op bezoek gekomen. Ze had ons aan de schoolpoort gezien met een uitgelaten Obi, die niet te houden was omwille van de spelende kinderen… Het was ongelooflijk hoe Vera op minder dan een uurtje onze Obi zo mak als een lammetje kreeg… Na wat theorie hebben we verschillende concrete tips gekregen en geoefend.

En dan zie je, wat je in de boekjes niet lezen kan. Dan wordt het duidelijk hoe je een commando geeft, hoe je de aandacht krijgt, wat belonen betekent en hoe je aan je hond duidelijk kan maken dat jij de rol van leider op je neemt en hij de rol van volger, en nog zoveel meer… Na het eerste bezoek was ik nog een beetje bang dat ikzelf niet het geduld zou hebben en dat het toch wel allemaal heel veel tijd zou kosten, maar ook dat is niet waar, gewoon in een weekend beginnen oefenen en je bent vertrokken. En bij vragen, kan ik Vera steeds bereiken… superhandig!

Obi-en-Els

Xandre-en-Marcella

Charlotte en Marcella

Op 17 april 2016 hebben wij onze grote liefde, Xandre op mogen halen bij Vera te Hasselt.
Xandre is een 3 jarige reu en komt uit het asiel van Santiago de Compostella. Hij lijkt op een kruising, ruw harige beagle /  terrier.
Beagles zijn niet de gemakkelijkste honden om op te voeden en dus was het afwachten wat we in huis haalden.

Xandre is bij Vera een week in huis geweest en hier heeft hij een hoop geleerd.
O.a. leren omgaan met andere honden en kinderen. Gedragsregels zoals bijv zitten voor het eten en pas opstaan als daar toestemming voor gegeven wordt. Ook nooit als eerste de deur uit, jij voorop, dan de hond en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hij heeft ontzettend veel in 1 week geleerd. Wat ook fantastisch was, is dat Vera keek naar jouw gezinssituatie en daar op inspeelde. Zo is zij met Xandre naar de kinderboerderij geweest om hem kennis te laten maken met cavia’s, die wij ook hebben. Dit, zodat hij die beestjes bij ons thuis niet de hele dag aan het hypnotiseren is, hihi.
Verder moet mijn dochter naar school en werk ik halve dagen. Dus ook hier was het belangrijk om te weten hoe Xandre zich zou gedragen, bij afwezigheid van ons. Zo waren er nog een aantal dingen die van belang waren om te weten, zodat je hierop kunt inspelen. Ook de gedragsregels waren mooie handvaten, om ook thuis Xandre een goede opvoeding te geven, zodat, zowel de hond als wij kunnen genieten van elkaars gezelschap.
Wij hebben dan ook al het advies van Vera opgevolgd en dit thuis voortgezet. Hierdoor hebben wij van een zwervertje een fantastische huishond kunnen maken. Wij en Xandre zijn Vera dus ook enorm dankbaar voor alle hulp die zij ons heeft geboden. Zoveel onze hond in 1 week daar heeft geleerd, was een hele goede start voor thuis.

Vera, super bedankt voor alles. Wij hopen voor andere adoptanten, dat zij hun hondje ook bij jou af kunnen halen. Die hondjes hebben zeker een goede start gekregen.


Wilfried & Hana

Dear Vera, I would like to thank you for the very nice and useful time we spent together with you and your husband last week on Saturday.
As you already have been informed, life together with a dog in an apartment is something quite new for me and it seems I have to learn a lot. Personally, I have never believed in a dog’s psychology.

But it works! I can already see some progress. Unbelievable… I love Loe and I know he loves me and that is what makes it such a special relationship like between mom and kid. Now I know that Loe must respect me like his boss. And he likes this idea and relationship becomes stronger in such case. A dog’s sense of smell and vision is hardly stronger than that of a human. Thanks for your tricks created based on this fact. I have to learn myself sticking to some rules. But thanks to your advice, we can happily enjoy our life together.

wilfried-hana

testimonial3

Joke Verbeke en Guy

Dag Vera, bedankt voor de vele tips gisteren.

Ik heb al een deel uitgeprobeerd vanmorgen met de hond en wat een geweldig resultaat! Ze heeft niet gejankt vanmorgen, de wandeling ging ook heel goed daarnet, vooral het binnen en buiten gaan gaat veel rustiger nu. Ik voel me ook al zelfverzekerder met haar.

Bedankt voor alles. Ik zal je zeker aanraden bij anderen. Veel succes met je nieuwe zaak, maar dat heb je niet nodig denk ik want ik zie nu al dat het helemaal goed komt!


HEB JE VRAGEN

over hoe about the dog je verder kan helpen?